...επειδή η εκπαίδευση ενος ηθοποιού δεν σταματά ποτέ.

Όλγα Τζωρτζ.


Acting Coach - Σκηνοθέτης

Σπούδασε Υ π ο κ ρ ι τ ι κ ή στην American Academy of Dramatic Arts της Νέας Υόρκης, Ορθοφωνία σύστημα IPA με την Susan Finch και την Pamela Prather στην Νέα Υόρκη, Kλασικό και Μοντέρνο Χορό στο American College of Greece και Κινησιολογία και Μιμική στο Atelier de Movement της Monika Pagneux και του Phillippe Gaulier στο Παρίσι.
Σπούδασε επίσης στο Natural Health Science Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό και είναι NLP Practitioner. Εκπαιδεύτηκε με τον Anthony Robbins σε συνεργασία με την Ακαδημία Αυτοβελτίωσης στη Ζυρίχη, τον Mike George σε συνεργασία με το BK World Spiritual University και εργάστηκε ως συντονίστρια ομάδων επίτευξης στόχων και έκφρασης μέσα από την κίνηση και τον λόγο. Είναι σύμβουλος υποκριτικής - Acting Coach σε ηθοποιούς, και λοιπούς επαγγελματίες.
Έχει εργαστεί ως ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός στην Ελλάδα, Δανία, Γερμανία και ΗΠΑ. Σημαντικές είναι οι συνεργασίες με την Aaron Concert Artists, το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού της Νέας Υόρκης, Orkenfortet Oben Teater της Δανίας, την Freshly Squeezed Orange Juice Theatre Company του Ισραήλ, το Shetler Studios και τον Wesley Brown, την Pamela Scott και το Dramatists Guild της Νέας Υόρκης, την Jannis Powell, την Tamar Kummel, το Theatron Inc., την διαφημιστική εταιρεία BBDO και τα τηλεοπτικά κανάλια ANT1 και MEGA. Έχει συνεργαστεί ως σκηνοθέτης για τις μεταγλωττίσεις κινούμενων σχεδίων για τον ANT1.
Διδάσκει Υποκριτική την τεχνική του Sanford Meisner και της Uta Hagen από την Αμερικάνικη Σχολή Υποκριτικής σε συνδυασμό με ασκήσεις αυτοπεποίθησης και συμπεριφορικής έκφρασης.
Είναι λέκτορας καθηγητής για την Υποκριτική, την Ανάπτυξη Ρόλων και την Συγγραφή Σεναρίου στο SAE Athens Institute στο τμήμα σπουδών 3D Animation and FX.

Έχει λάβει υποτροφίες Fulbright και την American Academy Scholarship.


ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ - ΤΕΧΝΙΚΗ MEISNER I

Στο εργαστήριο αυτό μαθαίνουμε την πρώτη άσκηση της τεχνικής που ονομάζεται ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ. Επίσης, μαθαίνουμε να αποδεχόμαστε τον τρόπο έκφρασης του άλλου συμπαίκτη χωρίς δυσκολία και επιβολή της δική μας ιδέας. 
Η Επανάληψη είναι ο συνδετικός κρίκος για να μπορέσουμε να εμπιστευτούμε τον εαυτό μας και τον άλλον έτσι ώστε να συν δημιουργούμε και να χτίσουμε τους ρόλους μας κατά την διάρκεια της σκηνής του έργου. Μαθαίνουμε την δύναμη του ΕΔΩ και ΤΩΡΑ μέσα από τις σχέσεις των Ρόλων. 
Εργαζόμαστε πάντα ανά ΔΥΟ, σε αυτοσχεδιασμούς και παιχνίδια σκηνής και ρόλων.
Ασκήσεις εργαλεία μαθητείας: Επανάληψη, Σύνδεση, Επαφή, Ενέργεια Σώματος και Σκέψης, Ερέθισμα, Απόκριση.

Το μάθημα είναι ανοιχτό σε όλους.


 
ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ I


Σειρά μαθημάτων που εκπαιδεύουν στην τεχνική Υποκριτικής μπροστά από την Κάμερα. Ο στόχος είναι μέσα από σκηνές να μάθουμε πως κινούμαστε σε σχέση με το σκηνικό (σετ) τον παρτενέρ μας και την κάμερα. Μαθαίνουμε πως βρίσκουμε τα ερεθίσματα που δημιουργούν συμπεριφορά και αναδύεται ο ρόλος εύκολα και γρήγορα.
Εργαλεία μαθητείας είναι:
1. Ρυθμός ομιλίας μπροστά στην κάμερα
2. Ερεθίσματα χώρου και χρόνου
3. Απόσταση που απαιτείται μεταξύ του παρτενέρ και της κάμερας
4. Αισθήσεις και δράσεις
5. Εκκίνηση σκηνής μπροστά στην κάμερα
6. Συγκίνηση και Συναίσθημα
Εργαζόμαστε ανά δύο πάνω σε σενάρια από τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Η εργασία πάνω στις σκηνές γίνεται ανά δύο ηθοποιούς συμμετέχοντες.


Το μάθημα είναι ανοιχτό σε όλους.


ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ MEISNER IV


Σ αυτό το εργαστήριο συνεχίζουμε την εφαρμογή των ασκήσεων της Σύνδεσης, της Επανάληψης της Δραστηριότητας και του Αιτήματος μέσα από τις σκηνές που μοιράζονται δύο ή και τρεις ηθοποιοί, εφαρμόζουμε ασκήσεις δύναμης, σχέσεων και στόχων. Εφαρμόζουμε τρία νέα εργαλεία που είναι το Προφανές, η Πρόθεση και το Ερέθισμα με την Απόκριση.
Σε αυτοσχεδιασμούς τοποθετούμε τα εργαλεία και ασκούμαστε συγχρόνως με τον συμπαίκτη μας πάνω στην δοσμένη σκηνή. Συνεργάτης μας ο συγκεκριμένος χρόνος για την κατανόηση του επείγοντος θέματος που είναι βασικό εργαλείο υποκριτικής.

Το μάθημα μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι όσοι έχουν φτάσει μέχρι και το Μeisner IΙΙ.