...επειδή η εκπαίδευση ενος ηθοποιού δεν σταματά ποτέ.

Γιάννης ΤσίροςΟ Γιάννης Τσίρος σπούδασε σχέδιο, φωτογραφία και μουσική. Στο διάστημα 1991 - 93 παρακολούθησε μαθήματα στο τμήμα θεατρολογίας. Εργάστηκε στη δημοσιογραφική φωτογραφία, στο ραδιόφωνο και στην κρατική τηλεόραση.
 Εργογραφία
ΟΙ ΤΟΥΡΤΕΣ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥΣ   (ταινία μικρού μήκους) ΤΟ ΦΩΣ ΠΟΥ ΣΒΗΝΕΙ  (ταινία μεγάλου μήκους, με συνεργασία συγγραφής) Ο ΜΕΤΡΗΤΗΣ (τηλεταινία από μεταφορά διηγήματος, με συνεργασία συγγραφής) ΑΞΥΡΙΣΤΑ ΠΗΓΟΥΝΙΑ (θεατρικό) ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΔΕΝ ΚΛΑΙΝΕ (ταινία μικρού μήκους) ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ (ταινία μικρού μήκους) PRESS (θεατρικό) ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΜΠΡΟΣΤΑ (ταινία μεγάλου μήκους) ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΕΣΣΕΡΑ (θεατρικό) ΑΠΝΟΙΑ (ταινία μεγάλου μήκους) ΑΟΡΑΤΗ ΟΛΓΑ (θεατρικό – ανάθεση εθνικού θεάτρου) ΚΑΝΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΠΕΤΕΣ (Θεατρικό – σε διαδικασία παραγωγής) ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΥΔΑΤΑ (Θεατρικό για εφήβους– παραγωγή Ιδρύματος Γραμμάτων και Τεχνών) Ο ΕΧΘΡΟΣ ΜΟΥ (ταινία μεγάλου μήκους)  ΑΓΡΙΟΣ ΣΠΟΡΟΣ (θεατρικό) ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ (θεατρικός μονόλογος) ΩΜΕΓΑ (ταινία μεγάλου μήκους σε διαδικασία γραφής).
 Διακρίσεις
Η ταινία «Ο ΕΧΘΡΟΣ ΜΟΥ» πήρε το βραβείο σεναρίου, σκηνοθεσίας και μοντάζ  της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2014, καλύτερης ανεξάρτητης Ευρωπαϊκής ταινίας στο φεστιβάλ ECU – Παρίσι, Αργυρό Κίονα φεστιβάλ Λούξορ, 1ου Αντρικού ρόλου στο φεστιβάλ Νάσβιλλ – ΗΠΑ.
Η ταινία «Το φως που σβήνει» πήρε το 1ο βραβείο καλύτερης ξένης ταινίας στο διεθνές φεστιβάλ Λέτσε (Ιταλίας) το 2001, το 1ο  βραβείο ποιητικής ταινίας στο διεθνές φεστιβάλ Μόσχας (2002), το 1ο βραβείο καλύτερης ταινίας στο διεθνές φεστιβάλ Καΐρου (2002), και το βραβείο κοινού στο μεσογειακό φεστιβάλ Κολονίας (2002).
 Η ταινία «ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΜΠΡΟΣΤΑ» πήρε το 3ο βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ Μόσχας το 2010.
 Η ταινία «ΑΠΝΟΙΑ» πήρε στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2010 το βραβείο Διεθνούς Ένωσης Κριτικών (FIPRESCI), καθώς και το βραβείο Κοινού.
 Το θεατρικό έργο «Αξύριστα πηγούνια» πήρε το 2004 το Α΄ κρατικό βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου θεατρικού συγγραφέα στο θεατρικό διαγωνισμό τού υπουργείου πολιτισμού.
 Το Θεατρικό έργο «Τα Μάτια Τέσσερα», πήρε το βραβείο Δραματουργίας Κάρολος Κουν 2010.
 Στο θεατρικό έργο «ΑΟΡΑΤΗ ΟΛΓΑ», η Λένα Παπαληγούρα έλαβε το  βραβείο Γυναικείου ρόλου Μελίνα Μερκούρη.
 
ΣΕΝΑΡΙΟ
 
Από τη Λογοτεχνία στον Κινηματογράφο
 
Για πολλά χρόνια ο κινηματογράφος αντλεί ιδέες και ιστορίες από την παγκόσμια λογοτεχνία. Έχοντας έναν κοινό τόπο, τη μυθοπλασία, με διαφορετικές γλώσσες, προσφέρουν σε αναγνώστες και θεατές αριστουργήματα. Στόχος του μαθήματος είναι η διερεύνηση των δραματικών στοιχείων ενός λογοτεχνικού έργου και η μεταφορά του σε κινηματογραφικό σενάριο. Οι σπουδαστές του μαθήματος θα ασκηθούν σε λογοτεχνικά έργα της επιλογής τους, Διηγήματα ή Μυθιστορήματα, αναλύοντας τα δραματικά μέρη της ιστορίας, Πλοκή – Δράση – Χαρακτήρες, και μαθαίνοντας πώς αυτά τα στοιχεία μπορούν να αποτυπωθούν σε κινηματογραφική γλώσσα, δημιουργώντας ένα σενάριο

Το μάθημα είναι ανοιχτό σε όλους.