...επειδή η εκπαίδευση ενος ηθοποιού δεν σταματά ποτέ.

Βυζαντία Πυριόχου GuyΣπούδασε Υποκριτική στο Studio Θέατρο των Αλλαγών και Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.  Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής στο Giles Foreman Center for Acting στο Λονδίνο. Έχει επίσης παρακολουθήσει σεμινάρια παντομίμας, contact improvisation, κουκλοθεάτρου και παιδικού θεάτρου.
Έχει δουλέψει στο θέατρο, ως ηθοποιός και ως σκηνοθέτης, στο ραδιόφωνο, στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο, καθώς επίσης και σαν τραγουδίστρια σε μουσικά σχήματα, ηχογραφήσεις και μουσικές παραστάσεις. Ασχολείται επίσης με την συγγραφή μυθιστορημάτων και θεατρικών έργων (έχει βραβευτεί για το έργο “Το Δωμάτιο” από το θεατρικό περιοδικό Φουαγιέ, σαν μία από τους καλύτερους πρωτοεμφανιζόμενους θεατρικούς συγγραφείς). Έχει επίσης συμμετάσχει ως βοηθός σκηνοθέτη και μία εκ των συγγραφέων στο έργο “Υπερσιβηρικός” σε σκηνοθ. Βίλιας Χατζοπούλου.
Ήταν ιδρυτικό μέλος της θεατρικής-καλλιτεχνικής ομάδας De Ζαβού, που ασχολήθηκε με παραγωγές και παραστάσεις επί τέσσερα έτη.
Ενδεικτικές συνεργασίες: Στον κινηματογράφο: Ντένης Ηλιάδης (Hardcore), Βαρδής Μαρινάκης (Μαύρο Λιβάδι). Στην τηλεόραση: Κατερίνα Αθανασίου (Πήρα Κόκκινα Γυαλιά), Παναγιώτης Πορτοκαλάκης (Λούφα και Παραλλαγή). Στο θέατρο: Ως σκηνοθέτης - “The Kreontas Show”, διασκ. Αντιγόνης του Σοφοκλή (Αγγέλων Βήμα), “Παιχνίδια Συναναστροφών”, του Άλαν Έικμπορν (Φιλοπρόοδος Όμιλος Υμηττού). Ως ηθοποιός: “Το Έκτο Πάτωμα”, Α. Ζαρύ (σκηνοθ. Β. Κονταξή, 104 Κέντρο Λόγου και Τέχνης), “Ρωμαίος και Ιουλιέτα”, Μποστ (σκηνοθ. Β. Κονταξή, Παλαιό Πανεπιστήμιο στην Πλάκα), “Αντιγόνη”, Μπρεχτ (σκηνοθ. Κ. Καποδίστρια, σύμπραξη με ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας και Θέατρο τση Απουλίας, περιοδεία), “Savior ή Σωτήρ”, Γ. Κατσίρη (σκηνοθ. Γ. Κατσίρη, Θέατρο Επί Κολωνώ).
 
 
ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ-ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ
Από τον κινηματογράφο έως τη λογοτεχνία
 
Στο μάθημα αυτό θα προσεγγίσουμε τις πολλές δυνατότητες των εκφραστικών μέσων μας ως ηθοποιοί, μέσω της σωματικής και της φωνητικής έκφρασης. Θα δουλέψουμε αυτοσχεδιαστικά με κομμάτια από το θέατρο, τον κινηματογράφο και τη λογοτεχνία, ώστε να μπορέσουμε να ανακαλύψουμε τους πολλούς διαφορετικούς τρόπους που μας βοηθούν να μελετήσουμε και να κατακτήσουμε τον εκάστοτε ρόλο, ώστε να μην πέφτουμε στις ευκολίες συγκεκριμένων τεχνικών μας.
Το σημαντικό σε αυτό το μάθημα είναι να μάθουμε να προσεγγίζουμε ρόλους διαφορετικούς μεταξύ τους, προσπαθώντας να επιτύχουμε τόσο ένα επίπεδο ρεαλισμού, όσο και να διαχειριστούμε δημιουργικά την έμπνευση που μας γεννάει κάθε ρόλος ξεχωριστά.
 
 
Το μάθημα είναι ανοιχτό σε όλους.