...επειδή η εκπαίδευση ενος ηθοποιού δεν σταματά ποτέ.

Βαγγέλης ΑγγελάκηςΟ Βαγγέλης Αγγελάκης πήρε δίπλωμα μονωδίας το 2000 από την τάξη της Κατερίνας Τσαγκαράκη με «Άριστα παμψηφεί και πρώτο βραβείο» ως υπότροφος στο Ελληνικό Ωδείο Αθήνας.Από το 1999 είναι μέλος του «Εργαστηρίου Φωνητικής Τέχνης και Έρευνας» του Σπύρου Σακκά. Επίσης, μέλος από το 2008 του «Κέντρου Παλαιάς Μουσικής Αθηνών» συνεργαζόμενος με το μαέστρο Ιάκωβο Παππά και τον Άρη Χριστοφέλη. Από το 2004 ασχολείται ανελλιπώς με την διδασκαλία φωνητικής αγωγής, διδάσκοντας και προετοιμάζοντας ηθοποιούς, τραγουδιστές, εκπαιδευτικούς, παρουσιαστές-ομιλητές και διενεργώντας σεμινάρια σε συνεργασία με την εταιρία εκπαίδευσης Learning for Life. Το διάστημα 2009-2012 διδάσκει Μονωδία-Φωνητική Αγωγή στη «Σύγχρονη Μουσική Σχολή Αλίμου».Ως σολίστ έχει εμφανιστεί σε παραγωγές Όπερας (“Zauberflöte”-W.A.Mozart, “Dido and Aeneas” - H.Purcell, “Médée” - M.A.Charpentier, “Hin und zurück” - P.Hindemith, “Le Nozze di Figaro” - W.A.Mozart, “Olympiade” - A.Caldara, “Der Zar lässt sich photographieren” - K.Weil, “Ερωτόκριτος” - Γ.Μαρκόπουλος, “Le Carnaval du Venice” – M.Campra, “Les Deux Chasseurs et la Laitière” - E. Duni, “Atys”- J.B.Lully), Μιούζικαλ και Θρησκευτικής Μουσικής, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Ηρώδειο, την Παιδική Σκηνή και την Πειραματική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 2010 τραγούδησε τον ομώνυμο ρόλο στην όπερα “Atys” του J.B.Lully στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Διεθνές Φεστιβάλ Βόλου ενώ το 2011 πρωταγωνίστησε στην πρώτη σύγχρονη παγκόσμια αναβίωση της όπερας “Les Deux Chasseurs et la Laitière” του E. Duni. Έχει συνεργαστεί με την Ορχήστρα της Όπερας Massy, την Καμεράτα, το “Ensemble Almazis” και έχει τραγουδήσει υπό την διεύθυνση μαέστρων όπως τους Helmuth Rilling και Θεόδωρο Αντωνίου. Έχει δώσει αρκετά προσωπικά ρεσιτάλ σε Αθήνα, Ηράκλειο, Ρέθυμνο,Ιωάννινα.Παράλληλα με την μονωδία έχει σπουδάσει Όμποε (ανωτέρα σχολή), Ανώτερα Θεωρητικά (Ειδικό Πτυχίο Αρμονίας), έχει ασχοληθεί εκτενώς με το θέατρο και είναι πτυχιούχος της Σχολής Ανθοκομίας του Τ.Ε.Ι. Ηρακλείου.

ΦΩΝΗΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Φωνητική αγωγή-φωνητική εκπαίδευση (η φωνή στο τραγούδι και τον λόγο) 

Η φωνή στον άνθρωπο δεν είναι άλλο παρά μια φυσική λειτουργία του σώματος. Όλοι μας γεννιόμαστε με το χάρισμα μιας όμορφης , πηγαίας, σωστής , ηχηρής και υγιούς φωνής.
Αρχίζοντας από το πρώτο “α” του κλάματος της γέννησης μας και έπειτα μέσα από τις εκφάνσεις της λειτουργίας της φωνής (γέλιο, κλάμα, λυγμός, αναστεναγμός, τραγούδι, λόγος) το σώμα προσπαθεί να εκφραστεί , να απονευρωθεί, να ελευθερωθεί από ο,τιδήποτε το πιέζει και να ισορροπήσει ψυχικά. Ο σύγχρονος όμως τρόπος ζωής μας εγκλωβίζει και μας εμποδίζει από το να διατηρήσουμε αυτή μας τη λειτουργία (όπως σχεδόν και όλες τις υπόλοιπες σωματικές μας λειτουργίες) φυσική, μετά από τα πρώτα παιδικά μας χρόνια.

Στο μάθημα αυτό σκοπεύουμε τα παρακάτω :

1. να επαναφέρουμε το φωνητικό μας όργανο στην υγιέστερη δυνατή λειτουργία του

2. να ανακαλύψουμε τις καταπληκτικές "κλειδωμένες" δυνατότητες της δικής μας φωνής

3. να καταφέρουμε να παράγουμε αβίαστα, ήχους τονικά σωστούς , πιο πλούσιους και αρμονικούς (και άρα ήχους πιο όμορφους και πιο δυνατούς ) , αποφέυγοντας την κόπωση του φωνητικού οργάνου και τος δυσάρεστες συνέπειες αυτής

4. να μάθουμε πώς να αξιοποιούμε τον θαυμαστό κόσμο της φωνής που ΟΛΟΙ έχουμε, σχετικά με την τέχνη

5. να ασκηθούμε πάνω στον λόγο και το τραγούδι και συγκεκριμένα στις διάφορες "μορφές" τους στην τέχνη, όπως θεατρικός και Ποιητικός Λόγος, Λυρικό και Μοντέρνο τραγούδι κ.λ.π.

Το μάθημα είναι ανοιχτό σε όλους.