...επειδή η εκπαίδευση ενος ηθοποιού δεν σταματά ποτέ.

Ανοιξιάτικο τρίμηνο

Το πρόγραμμα του Ανοιξιάτικου τριμήνου (3 Απριλίου - 3 Ιουλίου 2017) μπορείτε να το δείτε πατώντας εδώ. Διαλέξτε το μάθημα και το σεμινάριο που σας ενδιαφέρει και σπουδάστε με 48 ευρώ το μήνα.

Σπουδάστε στο Θέατρο των Αλλαγών

Σε ποιους απευθύνονται τα μαθήματα; Πέντε απλά βήματα για να σπουδάσετε στο Θέατρο των Αλλαγών. Παρακολουθήστε όποιο μάθημα σας ενδιαφέρει με μόνο 6 ευρώ! Μάθετε περισσότερα πατώντας εδώ...

Ασπασία Μηλιαράκη.


Γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης . Είναι αριστούχος της Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου(1996-1999) ενώ έχει σπουδάσει χορό στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και στο χορόδραμα της Ραλλού Μάνου(1993-1996).
Το καλοκαίρι του 2015 έκανε εκπαίδευση πάνω στο Σωματικό Θέατρο (Physical theater) στη σχολή της Stella Adler studio of  acting,στη Νέα Υόρκη.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σωματικού θεάτρου πάνω στη μέθοδο του John Britton, πάνω στο ensemble physical theater,
Έχει κάνει μαθήματα κλασικού τραγουδιού και φωνητικής , πιάνο και θεωρία της μουσικής, μαθήματα υποκριτικής τεχνικής ‘meisner’,  Aρχαίο Δράμα: Επιρροές και Σύγχρονες προσεγγίσεις ,''Ανάλυση  κειμένου'' με τον Ανδρέα Μανωλικάκη), «Ανάπτυξης σωματικών και φωνητικών δυνατοτήτων του ηθοποιού» από τον Πολωνό ηθοποιό και σκηνοθέτη Grzegors Brall, , εκπαίδευση Hatha Yoga, σεμινάρια χορού στη Lyon της Γαλλίας, μαθήματα χορού κλασικό, σύγχρονο-limon , jazz.
Στο θέατρο έχει παίξει στις παραστάσεις: <<Ο Τζόνι πήρε το όπλο του>>
Johnny Got His Gun, σε σκηνοθεσία Scott Illingworth και Bill Bowers, στο θέατρο της Stella Adler, στη Νέα Υόρκη (2015), «Ανθισμένες Μανόλιες» σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη (2007-08). «Μύγα Τσετσέ» σε  σκηνοθεσία Θ. Παπαθανασίου και Μ. Ρέππα (2005-07), «Ερωφίλη» σε σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαΐδη (2005), «Ράφτης  Κυριών» σε σκηνοθεσία Γιάννη Ιορδανίδη (2003-04), «Βάκχες» σε χορογραφία  Κυριάκου Κοσμίδη και σκηνοθεσία Ισίδωρου Σιδέρη ( 2003), «Τρωάδες» σε χορογραφία-σκηνοθεσία Ισίδωρου Σιδέρη (2001-02),   «Κόκκινο Βελούδο, Στεγνό Καθάρισμα» σε σκηνοθεσία Γιώργου Θεοδοσιάδη (2000-01),
 Στην τηλεόραση έχει παίξει στις σειρές: «Η ζωή της άλλης » σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αρβανίτη(2009-2011). «Ποιος Μας Πιάνει!» σε σκηνοθεσία Αντώνη Αγγελόπουλου(2008-09), «Επτά  Θανάσιμες Πεθερές» σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Πετρινιώτη(2008), «Οι Ιστορίες του Αστυνόμου Μπέκα» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου(2008),  «Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας» σε σκηνοθεσία  Αντώνη Τέμπου(2007),
«Φύγε εσύ, Έλα εσύ» σε σκηνοθεσία Τάκη Μιχαήλ(2006-07), ), «Το Κόκκινο Δωμάτιο» σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα(2006), «Έρωτας με επιδότηση Ο.Γ.Α.» σε σκηνοθεσία Αντώνη Τέμπου(2005-06) «Τα Μαχαιρώματα» σε σκηνοθεσία Ανδρέα Μορφονιού(2004-2005), «Ρεζερβέ» σε σκηνοθεσία Αντώνη Τέμπου(2004), «Ελλάς Το Μεγαλείο Σου» σε σκηνοθεσία Αντώνη Τέμπου(2003-04) «Λευκός Οίκος», σε σκηνοθεσία Αντώνη Καφετζόπουλου(2003), «Το Κλειδί» σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη(2001), «Για Μια Θέση Στον Ήλιο» σε σκηνοθεσία Αντώνη Τέμπου(1999-2002), «Το Καρέ της Ντάμας» σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Πετρινιώτη(1998)
 Στον κινηματογράφο έχει παίξει στις ταινίες: «Μια νύχτα στην Αθήνα»σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αρβανίτη(2013). ,«Αυστηρώς Κατάλληλο» σε σκηνοθεσία Θ. Παπαθανασίου και Μ. Ρέππα(2008) «Μια Υπέροχη Μέρα» σε σκηνοθεσία Ντίνου Μαυροειδή (2002)
 Είναι Δασκάλα και Θεραπεύτρια Reiki,( Reiki Master Teacher/Caruna Practitioner), Θεραπεύτρια στο Θεραπευτικό Άγγιγμα Χριστικής Ενέργειας, Συντονίστρια Διαλογισμών και Ενεργειακών Αυτοσχεδιασμών . Έχει διδάξει στο Ηράκλειο-Κρήτης το μάθημα του «Θεραπευτικού Θεάτρου(2012-2013).
Έχει το δικό της θεραπευτικό σύστημα «My life matters».


ΣΩΜΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ Ι,ΙΙ,ΙΙΙ
 
’Το να εξελίσσεσαι σαν Ηθοποιός και το να εξελίσσεσαι σαν Ανθρώπινο όν, είναι συνώνυμα’’ (Stella Adler).
Αυτή την γραμμή προσπαθεί να δώσει το συγκεκριμένο μάθημα. Ο ηθοποιός δεν είναι ένας άνθρωπος που απλά ανοίγει το στόμα του και μιλάει. Είναι σώμα, συναισθήματα, σκέψεις, πνεύμα. Ο ηθοποιός καλείτε να είναι ‘’Σωματικός’’ ηθοποιός, δηλαδή να έχει συναίσθηση του σώματός του και πως μπορεί να εκφράσει συναισθήματα, σκέψεις, λόγο μέσα από την προσωπική-μοναδική του ενέργεια. Θα προσπαθήσουμε να γνωρίσουμε τους εαυτούς μας λίγο καλύτερα, να αποδεχτούμε όλα μας τα συναισθήματα, τις φωτεινές και σκοτεινές πλευρές του εαυτού μας μέσα από απελευθερωτικές ασκήσεις, ώστε να ανακαλύψει ο κάθε ένας την προσωπική του αλήθεια, για να μπορεί να εκφράσει και αλήθεια ως ηθοποιός.
Το μάθημα βοηθάει στο ξεμπλοκάρισμα των συναισθημάτων , των σκέψεων και απελευθερώνει την ενέργεια στο σώμα, δίνοντας μια αίσθηση ελευθερίας, ώστε να μπορέσει ο κάθε μαθητής να αποδεσμευτεί από την διαρκή κριτική που ασκεί ο ίδιος στον εαυτό του καθημερινά (π.χ πως θα το κάνω αυτό, πως θα με κρίνουν οι άλλοι, δεν θα τα  καταφέρω, φοβάμαι να δείξω ποιος-α είμαι κλπ).
Στόχος είναι να βρεθεί ο μαθητής σε μία διαδικασία ώστε να αντιδρά στο εδώ και τώρα με τρόπο φυσικό χωρίς να σκέφτεται ότι ‘’παίζει θέατρο’’. Και η διαδικασία που θα ακολουθήσουμε είναι πολύ ευχάριστη!
Το σώμα είναι το εργαλείο μας ως ηθοποιοί. Και το τι έχει να μας πει, είναι κάτι μαγικό, που μόνο αν αφεθούμε στην ομορφιά της μοναδικότητάς μας, μπορούμε να το βιώσουμε.
Παρακαλούνται οι μαθητές να προσέρχονται με φόρμα γυμναστικής.
 
Καλή μας αρχή !


Το μάθημα Ι είναι ανοιχτό σε όλους ενώ το ΙΙ και το ΙΙΙ σε όσους έχουν παρακολουθήσει το μάθημα Ι με την κ. Μηλιαράκη στο παρελθόν.