Μαριλίτα ΛαμπροπούλουΓεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Είναι πτυχιούχος θεατρολογίας του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα χορού με τη Μάρω Γαλάνη και με την Αγγελική Στελλάτου. Σεμινάρια υποκριτικής με την Αμαλία Μουτούση, βιοενέργειας με το Μιχαήλ Μαρμαρινό, και σεμινάρια της Θερινής Ακαδημίας του Εθνικού Θεάτρου. Έχει κάνει σπουδές στο πιάνο, και στη θεωρητική μουσική (Ειδικό Αρμονίας).
Στο θέατρο συνεργάστηκε με την ομάδα του Μιχαήλ Μαρμαρινού για 3 χρόνια, ως θεατρολόγος, βοηθός σκηνοθέτη και ηθοποιός  στα έργα Ρομαντισμός (σύνθεση κειμένων, 1996), Αμλετ (του Σαίξπηρ, θέατρο Θησείον 1997-98), Ηλέκτρα (του Σοφοκλή, Επίδαυρος, 1998). Δούλεψε ως βοηθός σκηνοθέτη στο Εργοτάξιο Σλήμαν του Ηeiner Goebbels (θέατρο Θησείον ,1997).
Ίδρυσε με το Γ. Τσορτέκη  την θεατρική ομάδα «Η Ρόζμαρυ στην Κορυφή των Λόφων» και σκηνοθέτησε τα έργα: Ψυχολογία Συριανού Συζύγου του Εμ. Ροίδη (θέατρο Ιλίσια Στούντιο), Ο Επιστάτης του Χ. Πίντερ (θέατρο Αμόρε). Σκηνοθέτησε επίσης τα έργα: Καληνύχτα  της Μ. Σκαφτούρα  (θέατρο Αμόρε),  Ρωμαίος και Ιουλιέτα – περιμένοντας  του Θ. Τσαπακίδη (Πειραματική Σκηνή του Εθνικού), Σκακιστική Νουβέλα του Στ. Τσβάιχ (Φεστιβάλ Αθηνών και θέατρο Πορεία). Παράλληλα, έπαιξε στις παραστάσεις: Ρόουζ, Βι και Φλόρα (Βι), σκην. Σ. Τζουμέρκα, θέατρο Θησείον, Το Τραγούδι του Νεκρού Αδερφού  (Ισμήνη)  σκην. Θανάση Παπαγεωργίου, θέατρο Στοά, Το Σπίτι των Κοιμισμένων Κοριτσιών,  σκην. Γ. Χουβαρδά, θέατρο Αμόρε, Η Τέταρτη Αδερφή (Τάνια) σκην. Σ. Ουνκόφσκι, Εθνικό Θέατρο, Η Μητέρα του Σκύλου (Ασημίνα) σκην. Στ. Τσακίρη, Σύγχρονο Θέατρο.
Στον κινηματογράφο, πρωταγωνίστησε στις ταινίες: Μια Μέρα Τη Νύχτα του Γ. Πανουσόπουλου, Ο Βασιλιάς του Νίκου Γραμματικού (για την οποία πήρε το Shooting Stars Award 2003),  Ένας Ήρωας Στη Ρώμη του Πάνου Αγγελόπουλου, καθώς και στις ταινίες μικρού μήκους Ο Παραμυθάς του Σιαμάκ Ετεμάντι, Λάθος Αιώνας του Στέργιου Νιζήρη.
Στην τηλεόραση πρωταγωνίστησε στις τηλεταινίες: Τρεις Ευχές, Μega, Ο Τελευταίος άρχοντας των Βαλκανίων, NET, και στις σειρές  Περί Ανέμων και Υδάτων, ΝΕΤ, Έρωτας Όπως Έρημος, ΝΕΤ, Εραστής Δυτικών Προαστίων, Mega, Έρωτας με επιδότηση ΟΓΑ, Alpha,  Ίχνη, Mega, Ο Φάρος, Antenna, Εφτά Θανάσιμες Πεθερές, Mega, Είναι Στιγμές,  Antenna, κ.α.
Μετέφρασε τα έργα: Ο Αόρατος Ηθοποιός του Γιόσι Όιντα (μαζί με τον Θ. Τσαπακίδη, εκδόσεις ΚΟΑΝ), Όχι Εγώ  του Σάμιουελ Μπέκετ (κείμενο της παράστασης Ρόουζ Βι και Φλόρα), O Eπιστάτης του Χάρολντ Πίντερ (κείμενο της παράστασης, θέατρο Αμόρε). Διασκεύασε για το θέατρο τη Σκακιστική Νουβέλα του Στέφαν Τσβάιχ και το Μυστικό Πράκτορα του Τζόζεφ Κόνραντ.
Δίδαξε υποκριτική στο Εργαστήρι Έκφρασης της Μάρως Γαλάνη στην Πάτρα, και στη δραματική σχολή Ίασμος.

 
 ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ

Στόχος του μαθήματος είναι η κατανόηση και η εφαρμογή ενός βασικού λεξιλογίου της σύγχρονης θεατρικής πράξης (όπως: δράση, αντίδραση, στόχος, εμπόδιο, σχέσεις, εξάρτηση από τον συμπαίκτη, συγκεκριμένο αντί του γενικού, επείγον, ισχυροποίηση σκηνικού ερεθίσματος, αντίκρισμα, βαθμοί ενέργειας, λειτουργία της υποκατάστασης, κείμενο κάτω από το κείμενο κ.α.). Αυτά τα εργαλεία μας βοηθούν να προσανατολιστούμε σωστά στην πορεία δημιουργίας ενός ρόλου.
Μέσα από μια γκάμα ασκήσεων και αυτοσχεδιασμών, θα γυμνάσουμε τη συγκέντρωσή μας πάνω στη σκηνή, τη σύνδεση του ατόμου με την ομάδα, τις πραγματικές αντιδράσεις σε φανταστικές συνθήκες και θα μάθουμε:
να μεταφράζουμε γρήγορα οτιδήποτε μας ζητείται σε: δράση, εξωτερική και εσωτερική
να ερμηνεύουμε κείμενο σα να παράγουμε κείμενο, και
το πώς να κάνουμε κάτι που να το πιστεύουμε πρώτα εμείς οι ίδιοι. 
 
Tο μάθημα είναι ανοιχτό σε όλους.