«…ώστε όποιος θέλει, να μπορεί»

Στηρίξτε το Θέατρο των Αλλαγών (ΘτΑ)


Το ΘτΑ είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρία που δεν έχει επιχορηγηθεί ποτέ από κανέναν δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα της Ελλάδας ή του εξωτερικού. Από το 1998 που ιδρύθηκε είχε σαν στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου γνώσης και εκπαίδευσης σε σχέση με τις παραστατικές τέχνες. Παρά τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες των τελευταίων χρόνων τα δίδακτρα στο ΘτΑ παραμένουν σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα (6 ευρώ η ώρα) και γίνονται πολλές  διευκολύνσεις ώστε όσοι ενδιαφέρονται να σπουδάσουν να μη στερούνται  το αγαθό της γνώσης που προσφέρεται.

Για να συνεχίσουμε απρόσκοπτα την λειτουργία μας,  χωρίς να αναγκαστούμε να περιορίσουμε κάποια από τις δραστηριότητες μας που τόσο γενναιόδωρα προσφέρουμε σχεδόν από την ίδρυση μας μέχρι σήμερα, ζητάμε την οικονομική ενίσχυση από τον καθένα που θα ήθελε να στηρίξει την προσπάθειά μας. Ιδού μερικές από αυτές τις δραστηριότητες:

1. Διεθνές Φεστιβάλ  Θεατρικών Μεθόδων
Κάθε χρόνο διοργανώνουμε το Διεθνές Φεστιβάλ Θεατρικών Μεθόδων (International  Festival of Making Theater) φέρνοντας στην Ελλάδα σημαντικούς ανθρώπους του θεάτρου από όλον τον κόσμο και δίνοντας την ευκαιρία σε  σπουδαστές δραματικών σχολών να γνωρίσουν τις μεθόδους υποκριτικής που διδάσκονται στις δραματικές σχολές σε όλον τον κόσμο. Είναι μια παγκόσμια ετήσια συνάντηση δασκάλων και μαθητών σχολών θεάτρου που γίνεται στο ΘτΑ.
2. Εντός Εκτός και Επί τα Αυτά
Το Θέατρο των Αλλαγών διοργανώνει εκδηλώσεις με τίτλο «Εντός, Εκτός και Επί τα Αυτά» που πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα σε μέρα και ώρα που βολεύει κάθε φορά τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες ανάλογα με το θέμα της εκάστοτε εκδήλωσης. Εντός... Όταν οι εκδηλώσεις γίνονται στο ΘτΑ και υπάρχει κάθε φορά ένα θέμα που δίνει την ευκαιρία για εισήγηση, συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων. Μπορεί να υπάρχει κάποιος σημαντικός καλεσμένος από τον χώρο των γραμμάτων και των τεχνών, της επιστήμης κλπ Εκτός... Όταν οι εκδηλώσεις γίνονται εκτός ΘτΑ και έχουν μορφή χάπενινγκ στους δρόμους της Αθήνας, σε πλατείες, πεζόδρομους κλπ Μπορεί να είναι αυτοσχεδιασμοί, δρώμενα, απαγγελία ποίησης κλπ Επί τα Αυτά... Όταν οι εκδηλώσεις έχουν μορφή αλληλεγγύης, προσφοράς και γενικότερα κοινωνικού έργου που απευθύνεται σε ασθενείς ομάδες του πληθυσμού. Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν και ανοιχτή σε όλους. 
3. Φεστιβάλ Ομάδων Δράσης
Κάθε χρόνο διοργανώνουμε το Φεστιβάλ Ομάδων Δράσης και δίνουμε την ευκαιρία στους σπουδαστές μας, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, να παρουσιάσουν εξ ολοκλήρου δικές τους παραστάσεις, να κριθούν και να βραβευτούν, αφού το φεστιβάλ έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα. Οι νικητές έχουν κάνει εκπαιδευτικά ταξίδια στο εξωτερικό (Λονδίνο, Βερολίνο, Παρίσι, Βαρκελώνη κλπ) και το ΘτΑ κάλυψε όλα τους τα έξοδα. Οι καλύτερες παραστάσεις παίχτηκαν ξανά.
4. Μαθήματα Ελληνικών
Από τον Οκτώβριο μέχρι τον Ιούνιο παραδίδουμε εντελώς δωρεάν μαθήματα ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού σε αλλοδαπούς που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα για να τους διευκολύνουμε να ενταχθούν ομαλά στην ελληνική κοινωνία.
5. Μεταπτυχιακή Υποτροφία
Κάθε χρόνο ο/η πρώτος αριστούχος που αποκτά τον τίτλο σπουδών του ΘτΑ παρακολουθεί ένα International Summer Acting School στο εξωτερικό και το ΘτΑ καλύπτει όλα τα έξοδα του/της.
6. Ραδιόφωνο
Το ραδιόφωνο των Αλλαγών (Toc-Radio.gr) δίνει την ευκαιρία στους σπουδαστές μας να κάνουν εντελώς δωρεάν πρακτική εξάσκηση των όσων μαθαίνουν στα μαθήματά μας μέσα από τις εκπομπές τους.
7. Υποτροφία "Ανδρέας Βουτρσινάς"
Κάθε χρόνο δίνουμε την υποτροφία Ανδρέας Βουτσινάς αξίας 10.000 ευρώ σε έναν/ μία μαθητή/μαθήτρια προς τιμήν του μεγάλου δασκάλου.
8. Υποτροφία "Βαγγέλης Γιακουμάκης"
Κάθε χρόνο δίνουμε την υποτροφία Βαγγέλης Γιακουμάκης αξίας 960 ευρώ που την μοιράζονται  5 μαθητές/ μαθήτριες μας για να ανταμείψουμε καλούς μαθητές μας για τις επιδόσεις τους και να στείλουμε παντού ένα μήνυμα ότι το ΘτΑ είναι ένα bullying free σχολείο.
9. Φιλοξενία Μαθητών
Σε όλη την διάρκεια της χρονιάς φιλοξενούμε γυμνάσια και λύκεια που οι μαθητές τους χωρίς κανένα κόστος, επιθυμούν να γνωρίσουν τον τρόπο λειτουργίας μια δραματικής σχολής και να παρακολουθήσουν κάποιο μάθημα στο πλαίσιο του επαγγελματικού προσανατολισμού τους.
10. Υποτροφίες Αριστούχων
Κάθε χρόνο δίνουμε 20 υποτροφίες σε ισάριθμους σπουδαστές συνολικής αξίας 3840 ευρώ σε αριστούχους μαθητές μας. 

Επικοινωνήστε μαζί μας στα 210 5246833 ή 210 5248251 ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  για να μας πείτε το ύψος της βοήθειας που μπορείτε να μας παρέχετε για να γίνετε:

Φίλος, από 50 έως 99 ευρώ

Υποστηρικτής, από 100 έως 999 ευρώ

Χορηγός, από 1.000 έως 9.999 ευρώ

Ευεργέτης, από 10.000 και πάνω

Όλα αυτά τα χρόνια καταφέραμε ν’ αλλάξουμε τον χάρτη της θεατρικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Υποσχόμαστε να κρατήσουμε ψηλά τον πήχη και κάθε χρόνο να τον τοποθετούμε ακόμα ψηλότερα.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.